Skip to content
22 August, 2012 / Cristian Oproiu

Rinul romantic

Cei 65 km pe care se întinde Valea Rinului Mijlociu, între Koblenz și Rüdesheim, cu ale sale castele, orașe istorice și podgorii, ilustrează grafic o lungă istorie de implicare umană. Peisajul natural dramatic și variat este asociat cu istoria și legenda, timp de secole exercitând o puternică influență asupra scriitorilor, artiștilor și compozitorilor.

 

 

 

 

  

 

Advertisements

3 Comments

Leave a Comment
 1. Liviu Vacariu / Aug 25 2012 1:01 pm

  Foarte frumoase locuri, foarte frumoase fotografii, se simte grija pentru detalii si pentru acuratetea explicatiilor. Citind blogul, primul lucru pe care l-am remarcat este acela ca eu nu cunosc deloc Romania si frumusetea locurilor ei. Explicatia e simpla, frumusetea autentica trebuie cautata pentru ca adesea se gaseste in locuri mai putin accesibile. Frumusetea peisajului montan de exemplu, nu este accesibila oricui si un aparat foto performant si un ochi format nu servesc la nimic daca nu sunt insotite de dorinta si de efortul de a explora, de a urca, de a-ti asuma niste riscuri.Frumusetea nu este un dat, nu este un dar, este o recompensa.
  Din cit am citit pina acum, blogul vorbeste despre locuri, parca despre locuri fara de oameni si inca nu am reusit sa ii inteleg titlul “Oameni fara de locuri”. Mesajul blogului pare a fi acela al unor oameni in cautare de locuri, dar poate ca tocmai aceasta cautare continua face ca voi sa nu aveti un loc bine inradacinat. Ma voi folosi cu siguranta de informatiile de aici pentru a explora la rindu-mi macar o mica parte din locurile pe care le-ai descris. Si la mai multe drumuri si drumetii, cautari si regasiri, oameni si locuri.

  • Cristian Oproiu / Aug 25 2012 1:23 pm

   Multumesc pentru cuvintele frumoase si poate cele mai apropiate de mesajul acestui blog pe care pana si eu ca autor inca incerc sa il definesc.

Trackbacks

 1. De pe blogurile de turism adunate (3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: